GBS De Schans legt groene speelplaats aan en een tiny forest voor de hele buurt

We kijken vol ongeduld uit naar onze nieuwe, groene speelplaats!

De eerste spade werd vandaag alvast in de grond gestoken.


Het onderstaande artikel verscheen op 9 oktober in de Gazet van Antwerpen.

Gemeentelijke basisschool De Schans uit Veerle-Laakdal krijgt een nieuwe groene speelplaats. De aanleg start pas volgend jaar maar alle betrokkenen verzamelden nu al op de school voor een symbolische eerste spadesteek.

De zesdejaars van GBS De Schans mochten maandag samen met gedeputeerde Mireille Colson (N-VA), burgemeester Tine Gielis (CD&V) en schepen Benny Smets (PROLaakdal) het officiële startschot geven voor de aanleg van een nieuwe, groene speelplaats. “De pandemie heeft ons project twee jaar vertraagd, maar nu kunnen we toch eindelijk de start vieren van de aanleg van onze groene speelplaats”, meldt directeur Filip van Dessel.

Snelgroeiend bos
“De leerlingen, het schoolteam en de ouderraad hebben suggesties kunnen formuleren voor het ontwerp van de nieuwe groene speelplaats en samen met de provincie en het gemeentebestuur hebben we onze plannen vorm kunnen geven. De parking aan de achterzijde van het schoolgebouw wordt opgebroken voor een groene speel- en leerplaats. Er zullen nieuwe speeltuigen komen en een heuse speelheuvel. Naast de nieuwe speelplaats, op het aanpalende perceel, voorzien we de aanleg van een buitenklas in een tiny forest. Dat snelgroeiend bos zal voor de hele buurt toegankelijk zijn. Zo kan iedereen profiteren van ons nieuwe stukje natuur.”

Klik hier om het artikel op de website van GVA te lezen: https://www.gva.be/cnt/dmf20231009_9466654.

Mireille Colson
Vanmorgen in Veerle bij GBS De Schans… Ook daar zal een grijze vlakte worden omgetoverd tot een groene oase dankzij de steun van Provincie Antwerpen, de ouderraad en het lokale bestuur.

Van betonnen parking tot speelheuvel, wadi en verschillende speelelementen, we kijken samen met de leerlingen en leerkrachten uit naar het eindresultaat!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid07b2w9i6jknhPjH6EPZBwMUJ613uavD46DGAae6XXhS4NGvtw4kU6tksHU4TZuykil&id=100056649447130&sfnsn=mo

Reacties zijn gesloten.